Velg en side

Personvernerklæring

Denne erklæringen beskriver hvordan {Kundenavn} samler inn og bruker personopplysninger.

Bedriftsinformasjon:

{Kundenavn}
Org.nr: {Org. nr}
Tlf: {Telefon}
{Nettside}
{E-post}

Forretningsadresse: {Forretningsadresse}

Besøksadresse: {Besøksadresse}

Behandlingsansvarlig

{Kundenavn}, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hva samler vi inn og hvorfor?

Formålet med behandlingen av personopplysninger er å opprette kontakt mellom potensielle kunder og leverandører. Brukeren legger selv inn sine opplysninger, og disse blir brukt til å ta kontakt for konsultasjon, tilbud eller annen salgsrelatert kontakt. Vi samler også inn informasjon om trafikk og bruksmønster på siden. Dette gjøres ved hjelp av tredjepartsverktøy, nevnt under.

Analyseverktøy

På våre nettsider bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Dette er et verktøy som gir oss innsikt i blant annet hvordan brukere beveger seg på nettsiden, hvor lenge de oppholder seg på en side og hvilken nettside de var på før {Nettside}, ved hjelp av informasjonskapsler. Dette verktøyet benytter vi for å forbedre våre nettsider og dens brukeropplevelse, forstå brukermønstre, måle effektivitet av markedsaktiviteter og analysere statistikk om trafikk på siden. Standardinnstillingen til Google Analytics gjør at verktøyet registrerer besøkendes IP-adresser. Ifølge Datatilsynet er en IP-adresse definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi benytter oss derfor av IP-anonymisering i Google Analytics. På den måten anonymiseres brukerens IP og den blir ikke lagret eller sporbar.

Data registrert gjennom Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Opplysninger registrert med Google Analytics er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)

Ved besøk på {Nettside} vil det bli lagret informasjonskapsler på brukerens enhet. Informasjonskapsler, eller cookies på engelsk, er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Disse tekstfilene brukes for å kjenne igjen brukeren og gi han/henne en mer brukertilpasset opplevelse. Dette kan for eksempel bety hurtigere sideinnlasting, forhåndsutfylte felter, lagret språkvalg eller andre funksjoner for å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Brukeren kan selv velge om lagring av informasjonskapsler skal tillates eller ikke. Dette gjøres i brukerens nettleser. Klikk her for framgangsmåte.

Informasjonskapsler for persontilpasset markedsføring

I vår markedsføring benytter vi oss av digitale kanaler som Googles annonsenettverk og Facebook. Vi ønsker at vår markedsføring skal være nyttig og ha verdi for brukerne som måtte se den. Derfor benytter vi oss av persontilpasset markedsføring. For at vi skal kunne målrette til spesifikke brukere på denne måten, bruker vi Facebook Pixel og Google Remarketing Tag. Disse verktøyene gir hver bruker en unik og ikke-sporbar ID ved å lagre en informasjonskapsel på brukerens enhet. På denne måten kan brukeren kjennes igjen på andre nettsider eller apper og motta persontilpasset markedsføring.

Google reCAPTCHA

På vår hjemmeside benytter vi oss av Google reCAPTCHA. Dette er et verktøy som forsøker å identifisere om brukeren er et menneske eller en maskin. Dette er implementert for å hindre uønsket trafikk og forespørsler fra maskiner og andre automatiserte kilder.

Google reCAPTCHA samler inn informasjon for å avgjøre hvorvidt brukeren er et menneske eller ikke. I det man besøker en side med reCAPTCHA aktivert sjekker algoritmen i første omgang om det finnes informasjonskapsler fra Google lagret på din enhet. Deretter plasseres en unik reCAPTCHA-informasjonskapsel på din enhet. Denne informasjonskapselen samler inn et øyeblikksbilde av nettleseren din, piksel for piksel. I tillegg samles det inn opplysninger om alle informasjonskapslene fra Google lagret på enheten, hvor mange museklikk du gjør på skjermen (evt. trykk ved bruk av mobil enhet), sidens CSS-informasjon, datoen, din nettlesers språkinnstillinger, alle tillegg du har installert i nettleseren og alle javascript-objekter.

Kontaktskjema

Kontaktskjema på nettsiden {Nettside} brukes til å sende inn forespørsler om tilbud, bestillinger eller ønske om kontakt med en salgs- eller kundeansvarlig, og ved andre spørsmål vedrørende {Kundenavn} sine tjenester og virke. Forespørselen slettes etter at saken er avsluttet og spørsmålet er besvart, senest 30 dager etter.

Opplysninger du selv oppgir

Ved bruk av kontaktskjemaet legger brukeren selv inn personopplysninger. Disse opplysningene inkluderer navn, adresse, e-post og telefonnummer.

Opplysningene du selv oppgir på {Nettside} lagres i en database hos a2hosting.com og sendes på e-post til {Kundenavn}. Opplysninger registrert hos a2hosting.com er underlagt deres retningslinjer for personvern.

{Nettside} benytter seg av https-protokoll for overføring av informasjon. Dette betyr at all informasjon du oppgir på siden blir sendt kryptert.

Informasjonssikkerhet

{Kundenavn} plikter å behandle personopplysninger på en sikker måte. {Kundenavn} etterlever og opererer etter Datatilsynets prinsipper for informasjonssikkerhet.

Konfidensialitet – hindre uvedkommende i å få tilgang på opplysningene

Integritet – ingen uautorisert eller utilsiktet endring av opplysninger

Tilgjengelighet – opplysningene er tilgjengelige når tilgang er nødvendig

For å sikre dine personopplysninger er det kun autoriserte personer, underlagt taushetsplikt, som har tilgang til opplysningene. Tilgang er begrenset med et sterkt og unikt passord. All overføring av personopplysninger skjer gjennom kryptert tilkobling, så langt dette er mulig. {Kundenavn} har rutiner for utlevering av opplysninger dersom dette skulle bli forespurt.

Brukerens rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. {Kundenavn} har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av {Kundenavn} sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger {Kundenavn} ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager. For å be om innsyn, sletting, endring eller supplering kan du sende en e-post til {E-post}